dimecres, 17 d’agost del 2016

13/8/2016 (Dia 5): Natura i bici

El Park de Hoge Veluwe es un Parc Natural d'uns 55 km2 prop de Apeldoorn, una de les reserves de flora i fauna mes importants del pais. No conté edificacions pràcticament, nomes les dels serveis del park, un castell i un Museu que hospeda la amplia colecció d'obres d'art de Kröller-Müller, molt amplia sobretot en impressionisme i cubisme; Van Gogh, Gauguin, Mondriaan, Picasso, Monet, Giacometti. El park es una propietat privada envoltada per valles a la que s'hi accedeix pagant per un dels seus accessos Otterlo, Hoenderloo i Schaarsbergen.

Arrivem al parc al mati i agafem les bicicletes gratuïtes que es deixen als visitants. Durant tot el matí i part de la tarda fem voltes per boscos i prats increïbles que ens deixen bocabadats. Podeu trovar la ruta feta a Tour-Verd 2016 E16: Hoge Veluwe. El gran avantatge de recórrer aquest parc en bicicleta es que es totalment pla, com tota Holanda. Això ens du a que al final de la visita hem recorregut 50 km!. Els darrers 10 de regal perquè ens equivoquem de parking quan anem a marxar i resulta que hem anat a petar a l'altra punta de parc, a Schaarsbergen en comptes d'anar per on haviem entrat a Otterloo (esbroncada al responsable del GPS ... fiuuuuuu!!!!)








Amb la entrada a parc es pot comprar entrada al Museu, que visitem. Hi ha una zona que forma part del parc i que conté escultures modernes inmenses. L'edifici del Museu també es accessible per als visitants exclussius del Museu, i s'hi troven VanGoghs, Gauguins, Pissarros i Mondriaans entre d'altres.







Despres del park anem a fer un tomb per Utrecht per descansar una mica. Es a mig camí de Amsterdam i es la cuarta ciutat del pais, amb uns 350000 habitants. Alla visitem rapidament el centre de la ciutat, de la que es destaca la magnífica torre de la catedral.








A Amsterdam parem a buscar les maletes de la Joana que torna amb nosaltres cap avall. Sopem i prenem un gelat per Amsterdam i anem a passar la darrera nit a la barqueta'l Joost, on les aranyes havien envait la coverta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada