diumenge, 21 d’agost del 2016

15/8/2016 (Dia 7): Den Haag i Rotterdam

Ens aixequem en mode rabós. Costa arrencar als pitits del llit. Mentre s'ho pensen planifico una mica la jornada. La intenció es no mouren's de La Haia.

El pla es:

1- Madurodam; El visito per 4a vegada en la meva vida!. A la Joana i al Pep els encanta veure totes les maquetes de llocs preciosos. En veiem alguns de ja coneguts, com a Amsterdam i Utrecht, i alguns que ens sorprenen i que potser visitarem baixant com la catedral de 's-Hertogenbosch.






2- Peace Palace: No es overt al public si no es va en grup perque hi trevalla gent, i el següent es a les 15:30. El visitem per fora i descartem la visita interior.


3- Noordeinde Palace: Es un palau reial que, lamentablement, no podem visitar perque precisament el dilluns es tancat.



4- Escher in Het Paleis: Casa de la reina que es dedicada a la obra de Escher entre d'altres. Les ilustracions son sorprenents: perspectives impossibles, metamorfosis, fractals, ...



 5- Mauritshuis: Petit Museu ple de magnifiques obres dels artistes holandesos dels segles 16 i 17: Rembrand, Vermeer, Van dyck, .... l'obra mes famosa d'aquest museu es "Noia amb una arracada amb perla" de Vermeer. Hi havia cua per fer-ne fotos.



6- Biennenhoff i carrers del centre



Com ens queda temps a la tarda, la Joana proposa anar a Rotterdam, segona ciutat del pais despres de Amsterdam, molt mes industrial i amb un dels ports de mercaderies mes potents d'Europa. Ens sopren alla la arquitectura moderna que predomina al centre de la ciutat. Contrasta amb la resta de ciutats que hem vist, molt mes tradicionals.






Tornem de Rotterdam cap a les 8 i despres d'un sopar rapid anem a dormir. Estem cansats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada