diumenge, 21 d’agost del 2016

16/8/2016 (Dia 8): A Brussel·les hi falta gent

Sortim de La Haia per anar a Brussel·les. L'objectiu es visitar el màxim de coses possibles i deixar a la Joana a l'aeroport de Brussel·les. Alli agafa un vol cap a Barcelona a les 21.35 ... be, es Vueling, ves a saber.

Al sortir de La Haia anem directament a Schiedam, una petita ciutat de 75000 habitants a l'area metropolitana de Rotterdam que, a part de ser famosa per les seves destil·leries  de Ginebra Ketel One, te el molí mes alt del mon.



Despres anem a petar a la xarxa de molins de Kinderdijk-Elshout, un camp de 19 molins espectacular que forma part de la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. L'objectiu dels molins no era altre que drenar l'aigua del polder. Van estar actius fins al 1950, quan van ser substituïts per una estació de bombament.




L'objectiu següent era visitar De Efteling, un parc tematic on jo havia estat de petit. Però varem pensar que ates que es orientat a nens mes petits, varem decidir canviar-ho per algo que haviem vist a Madurodam: la catedral de 's-Hertogenbosch. Aquesta ciutat d'uns 140.000 habitants, a part de ser la seu del Ricoh Open de la ATP, te un patrimòni històric força intacte i una bellesa sorprenent. La catedral, dedicada a San Joan, es possiblement la mes bonica de Holanda. Es una catedral gòtica molt recargolada i gran, espatarrant que diria la mare. Casualment, quan hi som, hi ha exposat el Sant Sudari de Torí.









La ciutat, com no, es plena de canals i s'hi respira tranquilitat, un exemple mes de ciutat encantadora que deixa bastant malparada la peninsula ibèrica. Holanda es un no parar de racons bonics per km. Un te la sensació que es perdi on es perdi, anirà a un lloc bonic. Us imagineu perdre-us pel Segrià o el Pla d'Urgell? La comparació es odiosa.

Despres de la ciutat de nom impronunciable, anem cap a Anvers, la ciutat dels pares del Patrick ja a Bèlgica. Un cop mes gaudim d'una ciutat gran on el centre es ple de edificis monumentals. 







A les 8 deixem a la Joana a l'aerport de Brussel·les, nomes a mitja hora de Anvers. No podrà gaudir del dia full a Brussel·les. Una pena però sa mare la reclama per a fer trasllat de coses a Sant Cugat. Un altre cop serà :-(



El Pep i jo anem cap a Brussel·les per a afrontar un dia intens l'endemà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada